Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Covid 19

Poštovanje epidemioloških mjera tokom leta

Air Montenegro poziva putnike da sa sobom nose zaštitne maske i koriste ih u avionu u skladu sa propisima, što podrazumijeva da su tokom čitavog trajanja leta maskom prekrivena usta i nos.

Vlada Crne Gore je usvojila i donijela Odluku o preduzimanju privremenih mjera u cilju suzbijanja epidemije COVID-19, koje će, uz već postojeće biti na snazi narednih 14 dana tj. od 29. jula do 12. avgusta. Osim u zdravstvenim ustanovama i sredstvima javnog prevoza, nošenje zaštitnih maski idućih 14 dana će biti obavezno u svim ustanovama javne uprave te u trgovinama, apotekama, na aerodromima, benzinskim, željezničkim i autobuskim stanicama.

Preporuka svim putnicima je da prije puta provjere zvanične informacije za zemlju u koju putuju i da posjete sajt https://www.covidodgovor.me i https://www.gov.me/cyr/mzd kako bi se informisali o svim mjerama koje su na snazi na teritoriji Crne Gore.

 

Mjere koje važe prilikom ulaska u Crnu Goru

Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza bez posjedovanja COVID potvrde.

Više informacija na:

Covid protokol

Skrećemo vam pažnju na opšte preporuke i mjere:

 • Molimo vas da ne idete na aerodrom ako osjećate neke od sljedećih simptoma: groznica, kašalj, kratak dah, gubitak čula ukusa ili mirisa.
 • Ako imate potvrdu ljekara u kojoj se ukazuje na simptome COVID-19 infekcije, imate pravo da prije leta zamijenite kartu sa priloženim dokumentom.
 • Pripremite dovoljan broj maski za putovanje.
 • Nošenje maske (medicinske, platnene ili slično) obavezno je sve vrijeme tokom boravka na aerodromu i u avionu, od momenta ulaska u zgradu terminala na aerodromu odlaska, tokom leta, do izlaska iz zgrade terminala na aerodromu dolaska. Od ove obaveze su izuzeta djeca mlađa od 6 godina i lica koja maske ne mogu nositi iz zdravstvenih razloga.
 • Molimo vas da poštujete pravilo nošenja maski na aerodromu, kako ne bismo bili primorani da vam uskratimo mogućnost ukrcavanja na avion.
 • Poštujte pravila fizičke distance i ograničite nepotrebne kontakte sa drugim putnicima.
 • Perite ruke redovno i najmanje 20 sekundi sapunom i vodom ili, ukoliko to nije moguće, koristiti sredstva za dezinfekciju ruku na bazi alkohola.
 • Prilikom kijanja i kašljanja, pokrijte nos i usta maramicom ili savijenim laktom.

Prije polaska, tokom leta i nakon slijetanja:

 • Ukoliko je to moguće i dostupno, prijavite se za let (check in) putem interneta.
 • Ručni prtljag koji se unosi u kabinu mora biti maksimalno 8kg. Prtljag koji sadrži uređaje koji koriste litijumske baterije, neophodno je predati kao čekirani.
 • Samo putnici i lica koja prate putnike kojima je potreban pomoć (lica smanjene pokretljivosti ili maloljetnici bez pratnje) mogu ući u putnički terminal na aerodromima odlaska i dolaska.
 • Poštujte sve opšte mjere iz sekcije Opšte preporuke i mjere, kao što su nošenje maski, fizička distanca i higijena.
 • Pročitajte promotivni materijal avio-prevozioca o procedurama i preporukama za sigurno putovanje  koji će biti raspoređen kako na prodajnim mjestima kompanije, tako i u samoj kabini.
 • Ostavite dovoljno vremena za obavljanje svih provjera i procedura prije leta.
 • U slučaju da imate nedoumica ili Vam je potreban bilo koji vid pomoći, obratite se osoblju aerodroma ili avio-prevozioca.
 • Poštujte opšte mjere po pitanju nošenja maski i fizičkog distanciranja, kao i fizičke barijere i znakove koji ukazuju na obaveznu distancu.
 • Ukoliko imate nedoumice ili pitanja tokom leta ili ukoliko se osjećate loše, obratite se posadi i zatražite pomoć. Oni su tu da Vam pomognu oko svega.
 • Pratite demonstraciju sigurnosnih procedura na početku leta kako biste znali posebna uputstva.
 • Ograničite kretanje u kabini na osnovne potrebe.
 • Nakon preuzimanja Vašeg prtljaga na aerodromu dolaska, napustite putnički terminal bez zadržavanja .

Preventivne mjere koje se sprovode u cilju smanjenja rizika prenosa infekcije:

 1. Poštovanje pravila obaveznog nošenja maski koje važi za putnike i vazduhoplovno osoblje, kao i za sva lica koja imaju pristup putničkoj kabini.
 2. Naše osoblje će obavljati svakodnevno čišćenje i kompletnu dezinfekciju aviona i putničke kabine shodno preporukama i propisima Instituta za javno zdravlje i EASA.
 3. Naši avioni su opremljeni savremenim HEPA filterima sa specijalnim sistemom filtriranja vazduha koji uklanja 99,97% čestica iz vazduha.
 4. U cilju smanjenja kontakta kabinskog osoblja i putnika u samoj kabini, obim servisa na letovima biće umanjen te će stoga ketering biti privremeno ukinut, sa izuzetkom flaše vode.
 5. Raspored sjedjenja vršiće se sa poštovanjem rastojanja među putnicima, a u skladu sa popunjenošću putničke kabine, sa izuzetkom članova porodice.
 6. Prije ulaska i tokom izlaska iz kabine poštovaće se pravila fizičkog distanciranja.

 • Obavještenje za Covid pozitivne putnike

  Svi putnici koji su Covid pozitivni i zbog toga nisu u mogućnosti da putuju, podliježu tarifnim uslovima, u skladu sa procedurama kompanije.

  Molimo sve putnike da PCR testove odrade u roku ne kraćem od 24h.

  U suprotnom, kompanijski uslovi nalažu određene penale za sve promjene u vremenskom periodu od 24h prije leta.

 • Mjere ulaska u Saveznu Republiku Njemačku

  Obavještavamo vas da će od 11. juna 2022. u 00:00 po srednjeevropskom vremenu, privremeno biti ukinuta sva ograničenja ulaska u Njemačku po pitanju koronavirusa. Od ovog trenutka, ponovo je dozvoljen ulazak u Njemačku iz Crne Gore za sve svrhe putovanja (uključujući turizam i posjete). Za ulazak u Njemačku više nije potreban dokaz o vakcinaciji, dokaz o oporavku ili dokaz o testiranju.

  NAPOMENA: S obzirom da mjere za borbu protiv širenja COVID-19 podliježu lokalnim propisima saveznih pokrajina, potrebno je da se putnici unaprijed informišu o navedenom na zvaničnim sajtovima pokrajina.

  Važeće uslove ulaska u Njemačku možete naći ovdje:

 • Mjere ulaska u Republiku Sloveniju

  Ulazak u Republiku Sloveniju moguć je bez posjedovanja COVID potvrde.

  Sva ograničenja, detaljni zahtjevi i dalje informacije objavljuju se na web stranicama:

 • Mjere ulaska u Republiku Srbiju
 • Mjere ulaska u Tursku

  Obavještavamo vas da je Turska ukinula sve mjere za ulazak u državu.

  Svi putnici odgovorni su da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.

 • Mjere ulaska u Švajcarsku

  Obavještavamo vas da je Švajcarska ukinula sve mjere za ulazak u državu.

  Svi putnici odgovorni su da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.

  Online stranica Travelcheck Vam može poslužiti za provjeru Vaše individualne situacije za ulazak u Švajcarsku.

  Dodatne informacije se mogu naći na internet stranici Saveznog ureda za migracije (SEM) i Saveznog ureda za javno zdravlje (FOPH).

  Novi uslovi putovanja u Švajcarsku dostupni su na DE/FR/IT stranicama Ambasade.

 • Mjere ulaska u Francusku

  Obavještavamo vas da se Crna Gora od danas, 31.03.2022. godine, ponovo nalazi u "zelenoj zoni" za putovanja, saglasno izmjenama i dopunama Uredbe francuske Vlade, od 29.03.2022 godine, kojom se definišu područja cirkulacije infekcije virusom Covid-19. Ovakva odluka uslijedila je nakon što je ocijenjeno da je u nekim zemljama koje su bile u narandžastoj zoni, među kojima se do juče nalazila i naša zemlja, značajno poboljšana epidemiološka situacija.

  Od danas državljani Crne Gore koji su kompletno vakcinisani (booster) odnosno imaju EU digitalni Covid sertifikat, mogu da putuju u Francusku, uz tu potvrdu, bez drugih uslova.

  Priznata vakcina (Fajzer, AstraZeneca, Moderna - 3 doze), (Sinofarm dvije doze + Fajzer/ Moderna (booster).

  Putnici koji nijesu vakcinisani (ili su nepotpuno vakcinisani) mogu da putuju u Francusku uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o oporavku od Covid-19 (pozitivan rezultat na PCR ili antigenom testu više od jedanaest dana i manje od šest meseci prije toga; potvrda važi u periodu od šest mjeseci od dana završetka pregleda ili testa). Više nije neophodno posjedovanje potvrde o opravdanom razlogu putovanja, a i nema drugih dodatnih mjera (testovi, izolacija) po dolasku u Francusku.

  Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od ovih formalnosti.

  Svi putnici odgovorni su da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.

 • Mjere ulaska u Češku

  Obavještavamo vas da je Vlada Češke Republike donijela odluku da od 9. aprila 2022. godine budu ukinuta sva ograničenja putovanja za ulazak i povratak iz svih zemalja u Češku.

  Za vize i druge standardne zahtjeve, preporučujemo da pregledate TIMATIC.

  Svi putnici su odgovorni da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.

 • Mjere ulaska u Dansku

  Obavještavamo vas da je Vlada Danske, od 24.05.2022. godine, ukinula sva ograničenja za ulazak državljana Crne Gore u Dansku.

  Svi putnici su odgovorni da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.