Booking

My account
more options
close
Booking
Return trip
One way
+
Adults
>12 yrs.
+
Children
2-11 yrs.
+
Infants
<2 yrs.
Broj putnika 1
Find hotel accommodations that suit your needs
Booking.com

Check-in for your flight online from 48h up until 2h prior to the departure. Web check-in is currently available for flights departing from Podgorica and Tivat only.
For more details on travel conditions for your desired destination click here.

TO MONTENEGRO PREDSTAVIO LOGO BRENDA AIR MONTENEGRO

May 28, 2021

Orao sa krilima novog entuzijazma

Podgorica - Kompanija To Montenegro je predstavila pobjedničko rješenje međunarodnog konkursa za izbor loga brenda nacionalne avio-kompanije. Prvu nagradu je osvojio Maksim Arbuzov, grafički dizajner iz Rusije. O samom konkursu, vrijednostima brenda Air Montenegro i njegovom novom znaku na press konferenciji su govorili: Predrag Todorović, izvršni direktor kompanije To Montenegro, profesor Nikola Latković, dekan Fakulteta vizuelnih umjetnosti, u svojstvu predstavnika žirija i stručnog garanta konkursa i Maksim Arbuzov, autor pobjedničkog rješenja.

Logo Maksima Arbuzova je umjetnički rad, stručan i kvalitetan dizajnerski koncept koji je on prikazao kroz kvalitetan dizajn sistem. U pobjedničkom rješenju je potpuno jasna identifikacija, tj.veza sa roditeljem, a sama simbolika znaka je proširena. Prekid poteza je kreirao pored slike orla i motiv ptice koja prelijeće planinu. Kolorna paleta takođe je proširila simboliku neba u četiri stanja pa se pored izvorne plave, pojavljuju i boje dnevnog neba, noćnog neba i neba pri zalasku.

Na ovaj međunarodni konkurs je pristiglo 109 rješenja, a učesnici su bili pojedinci i agencije iz naše zemlje, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rusije, Ukrajine, Njemačke, Velike Britanije i sl. Drugu nagradu je osvojio tim iz agencije DAA Montenegro, na čijem čelu je bio Nikola Bada Radonjić, a treće mjesto ravnopravno dijele dva mlada umjetnika iz Crne Gore, Andrej Šeter iz agencije QQRIQ i Petar Ćalov.

Predrag Todorović je rekao: "Mi kao kompanija generalno čuvamo ono što je bilo najbolje u prethodnoj kompaniji, a ovaj logo je jedna od stvari koja je bila fantastična i pokušali smo da ga na moderan način uskladimo sa vremenom i napravimo restilizaciju jednog loga koji će biti tu nadamo se narednih 20-25 godina". Profesor Latković je objasnio da je konkurs već samim raspisom pobjeda dizajnerske struke i presedan i da će nakon ovakvog konkursa u Crnoj Gori svaki naredni biti lakši za raspis i sprovođenje.

Odabrano riješenje vizuelnog identiteta  Air Montenegra će zasigurno biti dobar ambasador Crne Gore i na nebu i na svjetskim aerodromima.

Review of the breaking news