Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Covid 19

Mjere koje važe prilikom ulaska u Crnu Goru

Crnogorski državljani i stranci mogu da uđu u Crnu Goru preko svih graničnih prelaza bez posjedovanja COVID potvrde.

Više informacija na:

Covid protokol

Skrećemo vam pažnju na opšte preporuke i mjere:

 • Molimo vas da ne idete na aerodrom ako osjećate neke od sljedećih simptoma: groznica, kašalj, kratak dah, gubitak čula ukusa ili mirisa.
 • Ako imate potvrdu ljekara u kojoj se ukazuje na simptome COVID-19 infekcije, imate pravo da prije leta zamijenite kartu sa priloženim dokumentom.
 • Pripremite dovoljan broj maski za putovanje.
 • Nošenje maske (medicinske, platnene ili slično) obavezno je sve vrijeme tokom boravka na aerodromu i u avionu, od momenta ulaska u zgradu terminala na aerodromu odlaska, tokom leta, do izlaska iz zgrade terminala na aerodromu dolaska. Od ove obaveze su izuzeta djeca mlađa od 6 godina i lica koja maske ne mogu nositi iz zdravstvenih razloga.
 • Molimo vas da poštujete pravilo nošenja maski na aerodromu, kako ne bismo bili primorani da vam uskratimo mogućnost ukrcavanja na avion.
 • Poštujte pravila fizičke distance i ograničite nepotrebne kontakte sa drugim putnicima.
 • Perite ruke redovno i najmanje 20 sekundi sapunom i vodom ili, ukoliko to nije moguće, koristiti sredstva za dezinfekciju ruku na bazi alkohola.
 • Prilikom kijanja i kašljanja, pokrijte nos i usta maramicom ili savijenim laktom.

Prije polaska, tokom leta i nakon slijetanja:

 • Ukoliko je to moguće i dostupno, prijavite se za let (check in) putem interneta.
 • Ručni prtljag koji se unosi u kabinu mora biti maksimalno 8kg. Prtljag koji sadrži uređaje koji koriste litijumske baterije, neophodno je predati kao čekirani.
 • Samo putnici i lica koja prate putnike kojima je potreban pomoć (lica smanjene pokretljivosti ili maloljetnici bez pratnje) mogu ući u putnički terminal na aerodromima odlaska i dolaska.
 • Poštujte sve opšte mjere iz sekcije Opšte preporuke i mjere, kao što su nošenje maski, fizička distanca i higijena.
 • Pročitajte promotivni materijal avio-prevozioca o procedurama i preporukama za sigurno putovanje  koji će biti raspoređen kako na prodajnim mjestima kompanije, tako i u samoj kabini.
 • Ostavite dovoljno vremena za obavljanje svih provjera i procedura prije leta.
 • U slučaju da imate nedoumica ili Vam je potreban bilo koji vid pomoći, obratite se osoblju aerodroma ili avio-prevozioca.
 • Poštujte opšte mjere po pitanju nošenja maski i fizičkog distanciranja, kao i fizičke barijere i znakove koji ukazuju na obaveznu distancu.
 • Ukoliko imate nedoumice ili pitanja tokom leta ili ukoliko se osjećate loše, obratite se posadi i zatražite pomoć. Oni su tu da Vam pomognu oko svega.
 • Pratite demonstraciju sigurnosnih procedura na početku leta kako biste znali posebna uputstva.
 • Ograničite kretanje u kabini na osnovne potrebe.
 • Nakon preuzimanja Vašeg prtljaga na aerodromu dolaska, napustite putnički terminal bez zadržavanja .

Preventivne mjere koje se sprovode u cilju smanjenja rizika prenosa infekcije:

 1. Poštovanje pravila obaveznog nošenja maski koje važi za putnike i vazduhoplovno osoblje, kao i za sva lica koja imaju pristup putničkoj kabini.
 2. Naše osoblje će obavljati svakodnevno čišćenje i kompletnu dezinfekciju aviona i putničke kabine shodno preporukama i propisima Instituta za javno zdravlje i EASA.
 3. Naši avioni su opremljeni savremenim HEPA filterima sa specijalnim sistemom filtriranja vazduha koji uklanja 99,97% čestica iz vazduha.
 4. U cilju smanjenja kontakta kabinskog osoblja i putnika u samoj kabini, obim servisa na letovima biće umanjen te će stoga ketering biti privremeno ukinut, sa izuzetkom flaše vode.
 5. Raspored sjedjenja vršiće se sa poštovanjem rastojanja među putnicima, a u skladu sa popunjenošću putničke kabine, sa izuzetkom članova porodice.
 6. Prije ulaska i tokom izlaska iz kabine poštovaće se pravila fizičkog distanciranja.

 • Obavještenje za Covid pozitivne putnike

  Svi putnici koji su Covid pozitivni i zbog toga nisu u mogućnosti da putuju, podliježu tarifnim uslovima, u skladu sa procedurama kompanije.

  Molimo sve putnike da PCR testove odrade u roku ne kraćem od 24h.

  U suprotnom, kompanijski uslovi nalažu određene penale za sve promjene u vremenskom periodu od 24h prije leta.

 • Mjere ulaska u Saveznu Republiku Njemačku

  Obavještavamo vas da od 27. februara 2022, Crna Gora nije više u kategoriji područja sa visokim rizikom od zaraze koronavirusom, ali su i dalje na snazi dolje navedene restrikcije koje se odnose na ulaz u Njemačku.

  Turističko putovanje crnogorskih državljana, kao i lica sa prebivalištem u Crnoj Gori, u Njemačku je moguće ukoliko je lice u potpunosti vakcinisano vakcinama odobrenim od strane EMA (Comirnaty/ BioNTech-Pfizer, Spikevax /Moderna, Vaxzevria/ AstraZeneca, Janssen i Nuvaxovid); vakcinacija izvršena u skladu sa zahtjevima Instituta Paul Erlih).

  • Lica koja su već primila treću dozu (sve tri doze EMA odobrene vakcine) - posljednja doza treba da je primljena najmanje tri mjeseca nakon druge.
  • Lica koja su primila manje od tri doze (dvije EMA odobrene vakcine) mogu da uđu u Njemačku ukoliko ispunjavaju jedan od sljedećih uslova:
  • Od prijema druge doze EMA odobrenih vakcina nije prošlo više od 270 dana;

  ili

  • Lice je bilo zaraženo virusom SARS-CoV-2, a može to da dokaže potvrdom o neposrednoj detekciji virusa izdatom na osnovu testa obrađenog laboratotijskom dijagnostikom za detekciju nukleinske kisjeline (PCR ili druge metode amplifikacije nukleinskih kisjelina), pri čemu test treba da je urađen prije nego što je lice primilo drugu dozu vakcine protiv virusa SARS-CoV-2. U ovom slučaju će se do 30. septembra 2022. potpunom vakcinacijom smatrati i kada su lica vakcinisana samo jednom dozom EMA odobrene vakcine - u tim slučajevima prva doza vakcine zamjenjuje drugu dozu;

  ili

  • Lice se zarazilo virusom SARS-CoV-2 nakon primljene druge doze vakcine, a može to da dokaže potvrdom o neposrednoj detekciji virusa izdatom na osnovu testa obrađenog laboratorijskom dijagnostikom za detekciju nukleinske kisjeline (PCR ili druge metode amplifikacije nukleinskih kisjelina), pri čemu mora da je od datuma testiranja prošlo 28 dana. U ovom slučaju će se do 30. septembra 2022. potpunom vakcinacijom smatrati i kada su lica vakcinisana samo jednom dozom EMA odobrene vakcine - u tim slučajevima prva doza vakcine zamjenjuje drugu dozu;

  ili

  • Lice ima dokaz o izvršenom specifičnom pozitivnom testu za određivanje prisustva antitijela koji može da predoči u stampanom ili digitalnom obliku na njemačkom, engleskom, francuskom, italijanskom ili španskom jeziku, pri čemu testiranje na prisustvo antitijela treba da je izvršeno prije nego dotično lice primilo prvu vakcinu protiv COVID-19; U ovom slučaju će se do 30. septembra 2022. potpunom vakcinacijom smatrati i kada su lica vakcinisana samo jednom dozom EMA odobrene vakcine - u tim slučajevima prva doza vakcine zamjenjuje drugu dozu.

  Ukoliko lice nije vakcinisano ili je vakcinisano kineskom ili ruskom vakcinom, u Njemačku (iz Crne Gore) može ući samo iz tzv. "nužnih/ hitnih razloga". Lice koje je vakcinisano sa dvije doze kineske ili ruske vakcine i jednom dozom vakcine Comirnaty (Fajzer) se u Njemačkoj smatra nevakcinisanim. Neki od tzv. "nužnih/ hitnih razloga" za ulaz u Njemačku su: hitne medicinske intervencije i kontrole (uz obavezu prilaganja medicinskog sertifikata ovjerenog od strane njemačkog ljekara); kratkoročno spajanje porodice, posjete članovima porodice iz hitnih razloga, te posjete nevjenčanim partnerima; poslovno putovanje ili učešće na sajmovima. Za navedena putovanja potrebno je posjedovanje dokumentacije koja jasno dokazuje šta je razlog ulaska na njemačku teritoriju. Takođe, lica koja ulaze iz tzv. "nužnih/ hitnih razloga", a nijesu vakcinisana EMA odobrenim vakcinama, moraju sa sobom imati antigenski ili PCR test na COVID-19 ne stariji od 48h u vrijeme ulaska u Njemačku ili potvrdu da su preležali COVID-19 (pozitivan PCR test star najmanje 28 dana i ne stariji od 90 dana). Konačnu dozvolu za ulaz donosi granični policajac na licu mjesta, a nakon uvida u dokumentaciju.

  Podsjećamo i da se za sljedeća lica smatra da načelno imaju "nužan/ hitan razlog" za ulazak u Njemačku: njemački državljani i članovi njihove najuže porodice (supružnici, maloljetna djeca, roditelji maloljetne djece); građani država EU i državljani Lihtenštajna, Švajcarske, Norveške i Islanda te članovi njihove najuže porodice; državljani Crne Gore i trećih država koji imaju pravo dugoročnog boravka u jednoj od država EU ili Šengenske zone i članovi njihove najuže porodice, ako su ispunjeni svi zakonski uslovi vezani za putne isprave i vize.

  Djeci koja još nijesu navršila 12 godina dozvoljen je ulazak u Njemačku, iako još nijesu vakcinisana, u pratnji bar jednog potpuno vakcinisanog roditelja, a uz negativni test na prisustvo koronavirusa. Djeci koja još nijesu navršila 6 godina nije potreban test.

  S obzirom da se transferi na aerodromima klasifikuju kao ulasci u zemlju, uslovi za ulazak u Njemačku se primjenjuju i na lica koja samo mijenjaju letove na njemačkim aerodromima. Navedeno znači da lice koje samo mijenja let na njemačkom aerodromu mora posjedovati dokaz o vakcinaciji, oporavku ili testiranju. Navedeno se odnosi i na tranzit iz i ka zemlji van Šengenske zone, odnosno iz i ka trećoj zemlji izvan EU, i na tranzit iz ili ka zemlji unutar Šengenske zone.

  Potvrde o vakcinaciji (vakcinama odobrenim od strane EMA), kao i potvrde o testiranju na COVID-19 (antigenski i PCR testovi), a koje izdaju Institut za javno zdravlje Crne Gore i registrovane privatne laboratorije, se priznaju od strane njemačkih organa.

  Obaveza digitalne registracije i samoizolacije/ karantina po ulasku u Njemačku se ne primjenjuje s obzirom da Crna Gora više nije područje "visokog rizika".

  Generalna pravila za ulaz u Njemačku: https://www.auswaertiges-amt.de/en/visa-service/EinreiseUndAufenthalt.

  Detalji koji se odnose na zemlje iz kojih moguć ulaz bez restrikcija, kao i izuzeci i razlozi za "nužan/ hitan" ulaz iz zemalja za koje važe restrikcije (Crna Gora) - stanovnicima drugih država koje nijesu članice EU dozvoljeno je da uđu u Njemačku samo ako imaju tzv. "nužan/ hitan razlog" za putovanje: https://www.bmi.bund.de/EN/topics/civil-protection/coronavirus/travel-restrictions-border-control/travel-restriction-border-control-list

  Savezna policija Njemačke donosi konačnu odluku o ulasku u Njemačku u svakom pojedinačkom slučaju nakon uvida u dokumentaciju. Ambasada redovno komunicira sa policijom na svim njemačkim aerodromima, kao i sa Saveznim MUP-om u Berlinu.

  S obzirom da mjere za borbu protiv širenja COVID-19 podliježu lokalnim propisima saveznih pokrajina, potrebno je da se putnici unaprijed informišu o navedenom na zvaničnim sajtovima pokrajina.

 • Mjere ulaska u Republiku Sloveniju

  Ulazak u Republiku Sloveniju moguć je bez posjedovanja COVID potvrde.

  Sva ograničenja, detaljni zahtjevi i dalje informacije objavljuju se na web stranicama:

 • Mjere ulaska u Republiku Srbiju
 • Mjere ulaska u Tursku

  Negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili brzi antigen test ne stariji od 48 sati prije ulaska u Tursku. Testovi nisu potrebni ukoliko lice posjeduje dokument izdat od zvanične zdravstvene institucije da je vakcinisano sa dvije doze vakcine (sve vakcine koje je odobrila WHO i Turska za hitnu upotrebu) ili jednom vakcinom Johnson&Johnson najmanje 14 dana prije ulaska u Tursku, i/ili da je preležalo COVID19 u periodu od posljednjih 6 mjeseci računajući od 28 dana od dana prvog pozitivnog PCR testa.

  Potrebno je, takođe, da se u roku od 72 sata prije leta popuni formular sa linka http://register.health.gov.tr/ koji se onda prilikom check in- a i na dolasku pokazuje odštampan ili preko ekrana. Svi putnici odgovorni su da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.

 • Mjere ulaska u Švajcarsku

  Obavještavamo vas da je Švajcarska ukinula sve mjere za ulazak u državu.

  Svi putnici odgovorni su da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.

  Online stranica Travelcheck Vam može poslužiti za provjeru Vaše individualne situacije za ulazak u Švajcarsku.

  Dodatne informacije se mogu naći na internet stranici Saveznog ureda za migracije (SEM) i Saveznog ureda za javno zdravlje (FOPH).

  Novi uslovi putovanja u Švajcarsku dostupni su na DE/FR/IT stranicama Ambasade.

 • Mjere ulaska u Francusku

  Obavještavamo vas da se Crna Gora od danas, 31.03.2022. godine, ponovo nalazi u "zelenoj zoni" za putovanja, saglasno izmjenama i dopunama Uredbe francuske Vlade, od 29.03.2022 godine, kojom se definišu područja cirkulacije infekcije virusom Covid-19. Ovakva odluka uslijedila je nakon što je ocijenjeno da je u nekim zemljama koje su bile u narandžastoj zoni, među kojima se do juče nalazila i naša zemlja, značajno poboljšana epidemiološka situacija.

  Od danas državljani Crne Gore koji su kompletno vakcinisani (booster) odnosno imaju EU digitalni Covid sertifikat, mogu da putuju u Francusku, uz tu potvrdu, bez drugih uslova.

  Priznata vakcina (Fajzer, AstraZeneca, Moderna - 3 doze), (Sinofarm dvije doze + Fajzer/ Moderna (booster).

  Putnici koji nijesu vakcinisani (ili su nepotpuno vakcinisani) mogu da putuju u Francusku uz negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o oporavku od Covid-19 (pozitivan rezultat na PCR ili antigenom testu više od jedanaest dana i manje od šest meseci prije toga; potvrda važi u periodu od šest mjeseci od dana završetka pregleda ili testa). Više nije neophodno posjedovanje potvrde o opravdanom razlogu putovanja, a i nema drugih dodatnih mjera (testovi, izolacija) po dolasku u Francusku.

  Djeca mlađa od 12 godina izuzeta su od ovih formalnosti.

  Svi putnici odgovorni su da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.

 • Mjere ulaska u Češku

  Obavještavamo vas da je Vlada Češke Republike donijela odluku da od 9. aprila 2022. godine budu ukinuta sva ograničenja putovanja za ulazak i povratak iz svih zemalja u Češku.

  Za vize i druge standardne zahtjeve, preporučujemo da pregledate TIMATIC.

  Svi putnici su odgovorni da provjere uslove putovanja unaprijed, jer su mjere podložne promjenama.