Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Međunarodni dan stjuardesa i stjuarda

12. jul 2023.

Svakog 12. jula u vazduhoplovstvu se obilježava Međunarodni dan stjuardesa i stjuarda.

Profesija koja ima istoriju dugu više od 80 godina je vanvremenska i odolijeva opšteprisutnoj globalizaciji na tržištu rada u avio-industriji.

Pored primarnog zadatka koji se odnosi na bezbjednost i sigurnost putnika, stjuardese i stjuardi Air Montenegra su posvećeni promovisanju nacionalnog avio-prevoznika i pravi su reprezenti države i brenda i ponosno nose uniforme sa estetskim i vizuelno prepoznatljivim identitetom.

Air Montenegro - kabinsko osoblje

U skladu sa izazovima konkuretnog avio-tržišta koje ove godine doživljava ekspanziju, naše stjuardese i stjuardi se profesionalno prilagođavaju okolnostima i odgovaraju izazovima.

Posjeduju izuzetnu komunikativnost, diplomatičnost, toleranciju, emocionalnu uzdržanost i dobro poznavanje stranih jezika.

Pored sigurnog i u mjeri maksimalno mogućeg poštovanja reda letjenja, putnici biraju avio prevoznika čiji kvalitet usluge je jedan od važnijih faktora koji pravi razliku, a nosioci usluge u kabini aviona su stjuardese i stjuardi.

Podsjećam kratko na istorijat stjuardesa i stjuarda. Naime, tokom prvih letova putničkih aviona, kopilot je radio sa ljudima u avionu. Međutim, vlasnici aviona brzo su shvatili da to uopšte nije bezbjedno.

Počev od 1928. godine, u Njemačkoj, posadi je dodata treća osoba - stjuard (u početku su bili angažovani samo muškarci).

Air Montenegro - stjuardese

Godine 1930. Sjedinjene Države shvatile su da su mlade djevojke mnogo pogodnije za taj posao, a aviokompanije su preuzele odgovornost za dizajn njihove uniforme za koju je važna estetika koliko i udobnost.

Da Air Montenegro ima najbolji tim kabinskog osoblja, govori i dinamičan rast broja prevezenih putnika našim vazduhoplovima.

U to ime, svima kolegama kabinskog osoblja Air Montenegra i drugih avio kompanija želimo da izrazimo zahvalnost, čestitamo praznik i poželimo mirne i sigurne letove.

Pregled posljednjih vijesti