Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Finansijski rezultati u skadu sa budžetom

31. mart 2022.

Kompanija "ToMontenegro" danas je predala Godišnji finansijski izvještaj za 2021. godinu koji će biti javan i dostupan, sa svim relevantnim, preciznim i zvaničnim podacima. "ToMontenegro" je na kraju prve godine ostvario negativan poslovni rezultat u iznosu od 4.96M eura, što je u potpunosti u skladu sa budžetom i finansijskim projekcijama za 2021. godinu. Projektovani i ostvareni rezultat je logičan imajući u vidu da se radi o prvoj godini poslovanja, u kojoj je bilo potrebno uspostaviti infrastrukturu kompanije i investirati u osnovna sredstva. U narednom periodu nas očekuju dodatna ulaganja, kako bismo ostvarili planirani rast i realizovali strateške ciljeve, zadate od strane države. Na današnji dan kompanija je solventna i ne suočava se sa likvidnosnim, kreditnim kao ni sa kamatnim rizikom.

Prije godinu dana, kada još nismo ni počeli sa letovima, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo i MKI-ju smo dostavili viziju i predlog strategije, kroz prezentaciju trogodišnjeg plana koji se dalje prilagođavao nestabilnim uslovima i okolnostima, a u kojem su bili i projektovani rezultati. Ostvareni rezultati se gotovo u potpunosti poklapaju sa projektovanim za prošlu godinu, što govori da smo od samog starta vrlo pažljivo i detaljno planirali i vodili svaki segment poslovanja. Poslednjih par godina obilježile su velike promjene na globalnom novou koje su posebno uticale na sve evropske zemlje. Pandemija koja je zatvorila tržišta, dešavanja u Ukrajini, rekordni rast cijena goriva koje su u odnosu na mart prošle godine uvećane za čak 100% utiču u tolikoj mjeri da i veće zemlje EU već prognoziraju krizu. Uprkos svim globalnim dešavanjima, kompanija "ToMontenegro" je pokazala spremnost da se brzo prilagođava konstantnim i dinamičnim promjenama na tržistu i uspjela je da ostvari rezultate shodno definisanim planovima.

"ToMontenegro" je državna kompanija koja ima odgovornost i prije svega obavezu, prema državi i građanima da informiše o finansijskim rezultatima, u čemu smo vrlo transparentni od samog starta. Uz to smo vrlo otvoreni za saradnju i rado ćemo uvažiti svaki predlog koji će doprinijeti unapređenju poslovanja, dok smatramo neumjesnim nekonstruktivne kritike i maliciozne komentare pojedinaca koji su imali prilike da vode određene kompanije, a koji su očigledno zaboravili kako su vodili posao i sa kakvim rezultatima.

"ToMontenegro" je važan dio nacionalne transportne infrastrukture i naš cilj je bolja povezanost Crne Gore sa glavnim tržištima, zbog čega je neophodno i da Vlada Crne Gore u svojstvu osnivača bude aktivno uključena i detaljno prati razvoj nacionalne avio-kompanije kao strateški partner u daljem razvoju. Sigurni smo da ćemo u narednim godinama nastaviti da rastemo kao kompanija i gradimo brend koji će biti na ponos svih.

Pregled posljednjih vijesti