Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Prvi let Air Montenegra na liniji Bratislava - Podgorica

17. jun 2023.

PRVI LET AIR MONTENEGRA IZ BRATISLAVE DOČEKAN U SARADNJI SA AMBASADOM REPUBLIKE SLOVAČKE, NACIONALNOM TURISTIČKOM ORGANIZACIJOM I TO PODGORICA

Nacionalni avio prevoznik Air Montenegro je danas, 17. juna realizovao prvi redovni let iz Bratislave za Podgoricu u okviru serije letova koji su planirani dva puta sedmično, odnosno četvrtkom i subotom do 23. septembra tekuće godine.

U saradnji sa Ambasadom Republike Slovačke, Nacionalnom turističkom organizacijom i Turističkom organizacijom Podgorice, putnike su dočekali predstavnici naših partnera i djevojke u crnogorskim nošnjama uz tradicionalnu crnogorsku dobrodošlicu.

Prvi let Air Montenegra na liniji Bratislava - Podgorica
Prvi let Air Montenegra na liniji Bratislava - Podgorica

Uspostavljanju avio linija između Podgorice i Bratislave, kao i letova između Tivta i Brna koji su započeli u četvrtak, 15. juna, prethodile su radionice održane krajem maja tekuće godine u Bratislavi i Brnu, na kojima su predstavnici komercijale Air Montenegra, između ostalog, promovisali saobraćaj koji smo započeli u interesu turističke i komplementarne crnogorske privrede i sa ciljem unapređenja partnerske saradnje između naše dvije države.

Očekujemo da ćemo prevesti oko 3.500 putnika na ovoj relaciji na redovnim letovima u periodu od 17. juna do 23. septembra.

Prvi let Air Montenegra na liniji Bratislava - Podgorica
Prvi let Air Montenegra na liniji Bratislava - Podgorica

Za prva 4 mjeseca 2023. godine Crnu Goru je posjetilo 434 turista iz Slovačke, što je 114,85% više u odnosu na isti period prošle godine i ostvareno je 1.097 noćenja, što je 55,82% više u odnosu na uporedni prošlogodišnji period, a imamo tendenciju rasta interesovanja turista i biznis zajednice sa ovog tržišta za korišćenje usluga Air Montenegra i boravak u Crnoj Gori.

Imajući u vidu značaj tržišta Slovačke na turistički promet i produženje turističke sezone u Crnoj Gori, smatramo da je važno uspostavljanje avio saobraćaja sa Crnom Gorom koja je izrazita avio destinacija posebno za tržište Centralne Evrope.

Pregled posljednjih vijesti