Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Baku

10. jun 2024.

Air Montenegro danas je dočekao prve putnike iz Bakua, čime je i zvanično otvorena naša nova linija Tivat-Baku. Počevši od danas, letovi na ovoj liniji će se realizovati dva puta sedmično - ponedeljkom i petkom.

Na tivatskom aerodromu je za prve putnike iz Azerbejdžana organizovan prigodan doček, a dobrodošlicu u Crnu Goru poželjeli su im predstavnici Air Montenegra, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Aerodroma Crne Gore, kao i Turističke organizacije Tivat.

PR menadžerka Air Montenegra, Maja Bjelić kazala je da u kompaniji vjeruju da će otvaranje ove linije imati višestruko pozitivan uticaj.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Baku

"Vjerujemo da će uvođenje ove linije imati pozitivan uticaj kako na turizam, tako i na ekonomsku povezanost naših zemalja. Očekuje se da će direktna linija Baku-Tivat značajno povećati broj turista iz Azerbejdžana i stimulisati dodatna ulaganja sa tog tržišta u Crnu Goru. Ova linija će ojačati veze između dvije zemlje i pružiti dodatan podsticaj turističkoj privredi Crne Gore, privlačeći posjetioce iz Azerbejdžana koji žele istražiti bogatu kulturnu i prirodnu baštinu Crne Gore".

Iz Aerodroma Crne Gore je saopšteno da su od početka godine opslužili preko 783 hiljade putnika.

"Od toga, u Podgorici smo opslužili preko 566 hiljada putnika što je rast od 42 odsto u odnosu na 2019. godinu. Dok je Tivat na nivou od 99 odsto rezulatata iz 2019. godine", navode iz ACG.

"Podsjećamo, ranije ove sezone u Tivtu su otvorene dvije nove linije i to za Izmir i Birmingem, a u najavi je i Bristol. U tom kontekstu, posebno nas raduje širenje avio-mreže našeg nacionalnog avioprevoznika", poručili su iz ACG.

Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) istakli su činjenicu da je Crna Gora izuzetno popularna i kao turistička destinacija, i kao primamljivo poslovno tržište na prostoru Azerbejdžana, te da postoji konstantan rast zainteresovanih turista iz te zemlje.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Baku

"Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, tokom 2023. godine bilježimo značajan rast u dolascima azerbejdžanskih turista od 84,25% u odnosu na 2022. godinu, te rast od 108,17% u odnosu na 2019. godinu. Prema istom izvoru, tokom 2023. godine evidentiran je rast od 132,73% u ostvarenim noćenjima u odnosu na broj noćenja u 2022. godini. Ovi podaci potvrđuju sve veću popularnost Crne Gore među turistima iz Azerbejdžana i veoma nas raduje proaktivnost naše nacionalne avio kompanije u cilju bolje povezanosti sa ostatkom svijeta koja je ključna za nastavak ovog pozitivnog trenda. Sa svakim novim letom, približavamo se cilju da Crna Gora postane još pristupačnija i privlačnija destinacija za putnike širom svijeta", poručili su iz NTO CG.

Iz Turstičke organizacije Tivat (TOT) su poručili da im je drago da se ide ka otvaranju linija na novim tržištima, jer je Tivat grad koji ima potencijal da svoju turističku ponudu plasira 365 dana u godini.

"Osnov svake povezanosti jesu direktne avio konekcije i nažalost baš one nam nedostaju van glavne ljetnje sezone. Kada su u pitanju gosti iz Azerbejdžana u 2023. godini smo imali 69% više realizovanih noćenja u odnosu na 2022. godinu, te se nadamo da će otvaranje linije dva puta sedmično doprinijeti da brojka i dalje ide uzlaznom putanjom. Kako se Tivat iz godine u godinu sve više razvija tako njena lakša dostupnost putem avio konekcija doprinosi promociji grada koji se izdvaja kao atraktivna turistička destinacija konkurentna sa drugim gradovima Mediterana", poručili su iz TOT.

Doček je organizovan u duhu crnogorskog gostoprimstva, naglašavajući našu posvećenost očuvanju i promociji tradicije i običaja.

Baku je najveći grad na Kaspijskom moru i jedno od najvećih turističkih mjesta na Kavkazu. Uspješno čuva svoju bogatu tradiciju dok prihvata modernost, što ga čini jedinstvenom destinacijom koja privlači posjetioce iz cijelog svijeta. Tako će svi koji posjete ovu metropolu imati priliku da vide istorijske spomenike poput srednjovjekovnog Starog grada, ali i da se upoznaju sa modernim tvorevinama kao što su Plamene kule i futuristički kompleks Heydar Aliyev.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Baku

Pregled posljednjih vijesti