Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Nacionalni avio- prevoznik Air Montenegro organizovao prve charter letove sa tržišta baltičkih zemalja

28. maj 2023.

Imajući u vidu značaj emitivnih tržišta zemalja Baltika, Estonije, Litvanije i Letonije na turistički promet i produženje turističke sezone u Crnoj Gori, smatramo da je važno što je nacionalni avio-prevoznik Air Montenegro uspostavio avio-saobraćaj između Crne Gore i zemalja Baltika, s obzirom da je Crna Gora izrazita avio-destinacija, posebno za zemlje Baltika.

Današnji prvi let, sa kojim je doputovalo 116 putnika iz Talina - Estonija, dočekali su predsjednik Odbora direktora To Montenegro Pavle Ljesar, član Odbora direktora Orhan Hodžić, predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić, predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije Tivta.

Predsjednik Odbora direktora TO Montenegro Pavle Ljesar je istakao da mu je velika čast što je danas u prilici da u ime nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegra poželi dobrodošlicu prvim putnicima naše kompanije iz Baltičkih zemalja, odnosno Talina - Estonija, kao i svim putnicima koji će do sredine oktobra dolaziti i iz Vilnusa i Rige (Litvanija i Letonija).

"Očekujemo da prevezemo blizu 22.000 putnika, što je od izuzetnog značaja za Air Montenegro i Crnu Goru, a naš važan partner Aerodromi Crne Gore, servisiranjem i opsluživanjem doprinosi ostvarenju zajedničkih ciljeva u interesu Crne Gore".

Predsjednik Odbora direktora je zahvalio i svim službama Air Montenegra, kao i našem partneru tour operateru Join UP, zahvaljujući kojima smo danas ovdje.

Air Montenegro - čarter za baltičke zemlje
Air Montenegro - čarter za baltičke zemlje

"Na samom kraju, ali ne i najmanje važno, ističem važnost i zahvalnost posadama koje su pravi ambasadori Air Montenegra i Crne Gore, a koji ulažu maksimalne napore da svi letovi budu realizovani bezbjedno i sigurno".

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić je izjavio da su od početka godine opslužili preko 620 hiljada putnika, a od toga, petinu saobraćaja je realizovao Air Montenegro. "Maksimalno afirmišemo rad nacionalne avio kompanije koja iz dana u dan, u šta se možete uvjeriti na platformama u Podgorici i Tivtu, širi avio mrežu i povezuje našu zemlju sa nizom evropskih destinacija. To Montenegro je, prirodno, naš najvažniji i najbliži partner. Posebno nas raduje što nacionalni prevoznik u ova tri dana otvara linije iz Tivta za Talin, Viljnus i Rigu i što je najavljeno da će na ove tri rute, broj operacija do oktobra premašiti 200. Želim uspjeh u daljem radu i čestitam na pregalaštvu".

U zajedničkoj organizaciji Air Montenegra, Nacionalne i lokalne turističke organizacije i Aerodroma Crne Gore, turisti su dočekani tradicionalnom crnogorskom dobrodošlicom posluženom od strane djevojaka u crnogorskim nošnjama.

Gosti iz Estonije su tokom kratkog razgovora sa čelnicima naših kompanija izrazili zadovoljstvo zbog uspostavljanja charter linija, kojima je obezbijeđena bezbjedna i brza povezanost tokom glavne i post turističke sezone. Takođe su se zahvalili na srdačnoj dobrodošlici i izrazili zadovoljstvo servisom Air Montenegra i Aerodroma Tivat.

Air Montenegro - čarter za baltičke zemlje
Air Montenegro - čarter za baltičke zemlje

Tokom prethodne 2022. turističke godine Crnu Goru je sa tržišta Estonije posjetilo više 64,27% turista koji su ostvarili 56,97% više noćenja u odnosu na 2021. godinu.

Takođe bilježimo rast i sa tržišta Litvanije, odnosno 58,68 % više turista i 62,03% više noćenja u istom uporednom period.

Turista iz Letonije je tokom prethodne godine bilo 73,85% više, a realizovanih noćenja 67,25% u odnosu na 2021. godinu.

Prethodni statistički podaci ilustruju opravdanost uvođenja charter linija od strane Nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegra ka ovim destinacijama, imajući u vidu da bilježimo rast interesovanja, sa tendencijom budućeg dinamičnog turističkog prometa sa ovih značajnih emitivnih tržišta.

Tour operater Join Up iz Letonije je zakupac letova koji je saobraćaj vazduhoplovima Air Montenegra započeo današnjim prvim letom iz Talina - Estonija i u periodu od 28. maja do 04. oktobra je planirano 76 letova.

Letovi iz Vilnusa - Litvanija ka Tivtu počinju sjutra, 29. maja do 06. oktobra sa takođe planiranih 76 letova.

Avio- linije iz Rige-Letonija se uspostavljaju u utorak 30 maja. i planirane su do 07. oktobra sa 76 letova.

Ukupno je planirano da se realizuje 228 letova i preveze blizu 22.000 putnika.

Air Montenegro - čarter za baltičke zemlje

Pregled posljednjih vijesti