Booking

My account
more options
close
Booking
Return trip
One way
+
Adults
>12 yrs.
+
Children
2-11 yrs.
+
Infants
<2 yrs.
Broj putnika 1
Find hotel accommodations that suit your needs
Booking.com

Check-in for your flight online from 48h up until 2h prior to the departure. Web check-in is currently available for flights departing from Podgorica and Tivat only.
For more details on travel conditions for your desired destination click here.

Air Montenegro na seminaru "Učinimo pristupačan saobraćaj za OSI"

April 28, 2022

28.04.2022. godine u multimedijalnoj sali biblioteke za slijepe Crne Gore, u organizaciji slijepih za Bar i Ulcinj, organizovan je seminar na temu "Poštovanje ljudskih prava i zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom kao učesnika u saobraćaju" kojem je prisustvovala i Ivana Radović kao predstavnica kompanije Air Montenegro.

U cilju akcije "Učinimo pristupačan saobraćaj za OSI" seminar je zamišljen da podigne nivo svijesti ciljnih grupa i ukupne javnosti. Prisutni su razmatrali i unapređenje legislative po pitanju korišćenja i unapređenja opšteg nivoa pristupačnosti fizičke sredine, javnog prevoza i usluga licima sa invaliditetom u saobraćaju.

Ivana Radović kao Šef službe za opšte i pravne poslove kompanije Air Montenegro je tokom seminara istakla da je cilj Kompanije kao društveno odgovornog privrednog Društva da prevoz putnika, kao osnovnu djelatnost, obavlja prije svega bezbjedno. Osim načela bezbjednosti i sigurnosti lica sa invaliditetom, Air Montenegro vodi računa da svi putnici budu zadovoljni pruženom uslugom. Pored osvrta na neka opšta pravila i načela Ivana Radović je naglasila da je važno da se pomagala za lica sa invaliditetom bezbjedno smjeste i shodno proceduri koriste u toku leta. Takođe je bitno pravovremeno upoznati se sa svim unaprijeđenim, modernijim elektronskim pomagalima, kako sa strane putnika tako i sa strane zaposlenih u Kompaniji.

Organizatori seminara pohvalili su zaposlene u avionima Air Montenegra počev od ophodjenja, pomoći invalidnim licima, istakavši da osoblje aviona pozitivno reaguje na pse vodiče, što nije uvijek slučaj kod ostalih vrsta prevoza. Navedeno pokazuje da zaposleni u avijaciji imaju veći nivo poštovanja propisa, otvorenosti, odgovornog pristupa i uvažavanja različitosti.

Kao društveno odgovorna kompanija, Air Montenegro će nastaviti da aktivno učestvuje u sprovođenju svih zakonskih normi značajnih za unapređenje opšteg nivoa pristupačnosti javnog prevoza i usluga licima sa invaliditetom u saobraćaju zbog čega je učešće na ovakvim i sličinim događajima od izuzetnog značaja.

Review of the breaking news