Booking

My account
more options
close
Booking
Return trip
One way
+
Adults
>12 yrs.
+
Children
2-11 yrs.
+
Infants
<2 yrs.
Broj putnika 1
Find hotel accommodations that suit your needs
Booking.com

Check-in for your flight online from 48h up until 2h prior to the departure. Web check-in is currently available for flights departing from Podgorica and Tivat only.
For more details on travel conditions for your desired destination click here.

Izvršni direktor "ToMontenegra" podnio zahtjev za sporazumni raskid ugovora

February 22, 2022

Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije "ToMontenegro" Predrag Todorović podnio je 21.02.2022. Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

Kao obrazloženje, Todorović navodi da je podnio Zahtjev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da na osnovu člana 19 ugovora o radu, otkazni rok bude 38 kalendarskih dana, tačnije do 31.03.2022. On se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine, kao i prava na otpremninu, predlažući da se do isteka otkaznog roka 31.03.2022. godine izmire obaveze po ugovoru o radu do tog datuma.

Predrag Todorović je na funkciji izvršnog direktora crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika od februara prošle godine, kada je i osnovana kompanija "ToMontenegro" d.o.o. Za proteklih godinu dana, tokom kojih je stručno i savjesno obavljao ovu funkciju, rad kompanije bio je usmjeren na racionalno i efikasno poslovanje, sa ciljem da se "ToMontenegro" d.o.o. (komercijalni naziv AirMontenegro) razvija dugoročno u održivu kompaniju i prepoznatljiv nacionalni brend. Todorović je u obrazloženju podsjetio da je kompanija formirana u jeku pandemije, u izazovnom i neizvjesnom poslovnom ambijentu, ali i da je i pored brojnih opstrukcija i poteškoća u poslovanju od samog starta, uspjela da u rekordnom roku oformi tim profesionalaca, obavi sve tehničke pripreme flote i počne sa letovima svega nekoliko mjeseci nakon osnivanja. On je naveo i da je za samo godinu dana kompanija uspjela da: "Kupi dva vazduhoplova Embraer 195LR reg.oznaka 4O-AOA i 4O-AOB i vrati ih u tehnički ispravno stanje, dobije potpuno novu licencu za obavljanje komercijalnog vazdušnog prevoza putnika i roba (AOC na ime "ToMontenegro" d.o.o.), kao i operativnu licencu i licencu za linijsko održavanje vazduhoplova (Part 145), osposobi tehničku bazu za održavanje vazduhoplova, uspostavi potpuno novi distributivni sistem i e-commerce za distribuciju, prodaju i menadžment karata (uključujući novi PSS i pristup GDS-ovima), napravi novu komercijalnu strategiju i praćenje KPI po najvišim industrijskim standardima, dobije novi ICAO kod. Uskoro će dobiti i IATA kod, brendirana oba aviona, u toku su pripreme za IOSA sertifikaciju i druge aktivnosti na dodatnom unapređenju poslovanja". Naglasio je i da je kompanija obezbijedila da 90% zaposlenih čine bivši radnici prethodne državne avio-kompanije, čime je, kako je dodao, "potvrđen društveno odgovorni pristup, zapošljavanje bez nepotizma i isključivo na osnovu znanja i iskustva".

Nakon podnešenog Zahtjeva, članovi borda direktora "ToMontenegro" d.o.o. naveli su da se od samog starta kompanija u kontinuitetu uspješno i brzo prilagođavala prilikama u avio-industriji, neizvjesnoj situaciji na tržištu, kao i da su, pored brojnih otežavajućih okolnosti, do sada postignuti značajni rezultati. Ističu i da je Todorović svoju funkciju obavljao temeljno, profesionalno i sa velikom posvećenošću.

Todorović se u obrazloženju zahvalio na saradnji svima koji su učinili da "Air Montenegro" uspostavi svoje poslovanje, a prije svega Ministarstvu kapitalnih investicija, Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, Aerodromima Crne Gore i svim ostalim institucijama i pojedincima, bez čije podrške, kako je istakao, formiranje nove državne avio-kompanije ne bi bilo moguće.

Review of the breaking news