Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Air Montenegro: 16 destinacija i preko 230 000 prevezenih putnika

29. avgust 2022.

Za dalji razvoj turističke privrede važna nova tržita

Od januara ove godine do danas, Air Montenegro je prevezao preko 230 000 putnika i ostvario rast od 150% u odnosu na prošlogodišnju ljetnju sezonu.

I pored nestabilnog tržišta, epidemije, dešavanja u Ukrajini i brojnih izazova u avio-saobraćaju širom Evrope, Air Montenegro je uspio da za godinu dana utrostruči broj destinacija sa kojima spaja Crnu Goru. Dinamičnom rastu kompanije i značajnom povećanju broja prevezenih putnika doprinijelo je i iznajmljivanje aviona većeg kapaciteta.

Ove sezone, Air Montenegro, računajući i redovne čartere, povezuje Crnu Goru sa 16 različitih destinacija među kojima su: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava, Kairo...dok su u toku pregovori sa turoperatorima i pripreme za sljedeću ljetnju sezonu kojim nacionalni avio-prevoznik želi da otvori i neka nova tržišta.

Air Montenegro

"Da bi u potpunosti bili spremni da odgovorimo na veliki broj zahtjeva turoperatora za sljedeću sezonu i proširimo flotu, potrebno je da se prije svega zadovolje određeni uslovi. Dalji razvoj tržišta i ostvarivanje većeg broja linija umnogome će zavisiti i od potpisivanja bilateralnih sporazuma za vazdušni saobraćaj koje bi omogućilo, otvaranje redovnih linija i realizaciju većeg broja letova ka tržištima koja su nam važna poput: Izraela, Jermenije, Egipta, Saudisjke Arabije, Gruzije... Neophodna je marketing strategija na državnom nivo u kojoj bi, pored nacionalne avio-kompanije, bile uključene NTO i sva relevantna ministarstva", istakla je Dragana Frantov Nikolić, vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegro.

Razvoj novih tržišta, na čemu Air Montenegro konstantno radi, kao i strateško planiranje na nivou Države doprinijeće da, umjesto sadašnjih par mjeseci, turistička sezona traje znatno duže.

Pregled posljednjih vijesti