Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Tim Air Montenegra na prezentaciji probnog leta aviona E195-E2

14. oktobar 2021.

Predstavnici kompanije Air Montenegro, na poziv brazilske kompanije Embraer, prisustvovali su u Zagrebu probnom letu novog aviona E195-E2.

U pitanju je model druge generacije Embraerovih regionalnih putničkih aviona, tzv. E-jet serije. U industriji je poznat po nadimku "Lovac na profit", jer u poređenju sa prvom serijom nudi odličnu ekonomičnost rada sa 25,4 procenata manjom potrošnjom goriva, kao i 11 odsto nižim operativnim troškovima u odnosu na konkurentski model aviona Airbus A220-300. Sa kapacitetom sjedišta do 146 putnika u jednoj klasi, ili 120 u dvije klase, E195-E2 je idealan za rute srednjeg dometa.

Ovo je ujedno bila i prilika da se članovi tima Air Montenegra sretnu i razmijene iskustva sa timom proizvođača aviona Embraer, motora "Pratt & Whitney", kao i kolegama iz industrije među kojima su bili i predstavnici kompanija Croatia Airlines, Trade Air, ETF Airways, Helvetic Airways.

Tim Air Montenegra na prezentaciji probnog leta aviona E195-E2

Pregled posljednjih vijesti