Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Air Montenegro na sajmu turizma u Pragu

18. mart 2024.

Air Montenegro u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore organizovao je poslovnu radionicu i prezentaciju za češke turoperatore i medije u Pragu.

Poslovna radionica realizovana je u okviru sajma turizma Holiday World & Region World u Pragu, koji je održan od 15. do 17. marta, a na kojem su predstavnici nacionalne i lokalnih turističkih agencija promovisali ponudu Crne Gore.

Predstavnici NTO, lokalnih turističkih organizacija i privrede sastali su se sa turoperatorima, koji su iskazalili veliko interesovanje da uvedu ili prošire već postojeće programe za Crnu Goru.

"Već neko vrijeme imamo Crnu Goru u našoj ponudi. Vrlo su nam značajni direktni letovi ka vašoj državi i zaista imamo odličnu saradnju sa turističkim agencijama i hotelima. Do sada najviše partnera imamo na primorju, ali vjerujemo da ćemo proširiti ponudu za Crnu Goru, a upravo ova radionica nudi odlične mogućnosti za to", istakao je Tomaš Kanda ispred turoperatora Čedok.

Air Montenegro na sajmu turizma u Pragu

Zastupnik Air Montenegra u Češkoj i Slovačkoj Pavel Točik, istakao je da vlada veliko interesovanje za Crnu Goru.

"Ovakvi događaji su nam neophodni kako bi turoperatori vidjeli koliko je impresivna ponuda Crne Gore. Na radionici smo imali odlične hotele i lokalne turističke organizacije koje su pokazale sve mogućnosti koje ima ova destinacija. Vladalo je prilično veliko interesovanje i siguran sam da će ovo imati pozitivan efekat na predstojeću sezonu. Zaista mogu potvrditi da interesovanje za Crnu Goru raste iz godine u godinu", kazao je Točik.

Pored letova ka Brnu i Pragu, Air Montengro će ove godine letjeti i ka trećem gradu po veličini u Češkoj, Ostravi.

Šefica prodaje i podrške klijentima iz naše kompanije Milena Stojanović kazala je da su tržišta Češke i Slovačke od velikog značaja i naglasila da su očekivanja kada je riječ o letovima ka ovim državama velika.

Air Montenegro na sajmu turizma u Pragu

"Ponosni smo što direktnim letovima naše kompanije treću godinu zaredom povezujemo Crnu Goru sa Češkom, a drugu godinu zaredom i sa Slovačkom. Ove godine to činimo uz planirani red letjenja, iz Tivta za Brno, do tri puta nedjeljno od juna do septembra; iz Tivta za Prag do pet puta nedjeljno od maja do oktobra, te iz Podgorice za Bratislavu do tri puta nedjeljno od juna do septembra. Vođeni velikim interesovanjem turista iz Češke i Slovačke za Crnu Goru, ove godine smo dodatno proširili našu ponudu uvodeći novu liniju, Podgorica-Ostrava. Prema ovoj destinaciji ćemo saobraćati jednom nedjeljno, od juna do septembra tekuće godine", ističe Stojanović.

Poslovnoj radionici u Pragu su pored NTO CG i kompanije Air Montenegro prisustvovali: lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Bara i Tivta, Montenegro Stars, Budvanska rivijera, hotel Olea Ulcinj, Maestar Hotel and Casinos i Avala resort & Villas.

Iz Nacionalne turističke organizacije istakli su veliki značaj ovog vida prezentacije turističke ponude Crne Gore.

"Jako nas raduje što se veliki broj turističkih privrednika prijavio na ovu radionicu imajući u vidu da je ovo jedan od najboljih načina njihove promocije, gdje mogu imati neposredan kontakt s turoperatorima. Posjeta sa Češkog tržišta pokazuje rastuće trendove i sigurni smo da ćemo uz dobru avio povezanost i uz adekvatnu promociju nastaviti da bilježimo dobre rezultate na ovom tržištu. Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, tokom prethodne godine imali smo oko 53% više dolazaka turista iz Češke u poređenju sa 2022. godinom, te oko 32% više u odnosu na 2019. godinu", poručeno je od strane NTO CG.

Air Montenegro na sajmu turizma u Pragu

Pregled posljednjih vijesti