Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Izmir

05. april 2024.

Air Montenegro danas je realizovao prvi let na liniji Tivat-Izmir. Za prve putnike iz Izmira na tivatskom aeredromu je upriličen svečani doček. Letovi na ovoj liniji biće realizovani tri puta nedeljno-svakog ponedeljka, petka i nedelje.

Predstavnica Air Montenegra Mina Muković Radonjić kazala je da će i u narednom periodu kompanija nastaviti da radi na širenju ponude.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Izmir

"Veliko nam je zadovoljstvo što od danas u ponudi imamo i letove ka Izmiru, koji je jedan od naše četiri nove destinacije za ovogodišnju ljetnju sezonu. I u narednom periodu nastavljamo da radimo na širenju mreže naših destinacija i unaprijeđenju naših usluga, podržavajući turističku privredu i razvoj Crne Gore, a postavljajući zadovoljstvo naših putnika kao prioritet", kazala je Muković Radonjić.

Dočeku prvog aviona iz Izmira prisustvovali su i predstavnici Aerodroma Crne Gore. Direktor Aerodroma Tivat, Vladimir Prašćević saopštio je da je svaka dobra vijest za nacionalnog avio-prevoznika, Air Montenegro, odlična vijest i za Aerodrome Crne Gore.

"Izmir je prva nova destinacija na Aerodromu Tivat tokom ove ljetnje sezone. Jako je važno što jedan od naših najznačajnijih partnera, Air Montenegro, jača prisustvo širom Evrope. Tokom ovoga ljeta, uz Izmir, naravno, Beograd i Istanbul, Air Montenegro je najavio i operacije za Baku, Brno, Ljubljanu, Prag, Rigu i Talin. Aerodrom Tivat nastaviće da bude pouzdan partner kolegama iz nacionalne avio-kompanije", istakao je Praščević i dodao da će Aerodrom Tivat u sezoni biti povezan sa oko 40 destinacija.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Izmir

Uvođenje još jedne destinacije prema Turskoj, pored već postojećeg Istanbula, rezultat je velikog interesovanja putnika, te će naši letovi ka Izmiru nesumnjivo doprinijeti povećanju turističkog prometa dvaju država.

Iz NTO CG su ovom prilikom iskazali zadovoljstvo poboljšanjem avio povezanosti sa tržištem Turske.

"Obradovala nas je vijest da će naš strateški partner, avio-kompanija Air Montenegro, ove godine pored Istanbula saobraćati i ka Izmiru. Činjenica je da imamo rast interesovanja za Crnu Goru kao turističku destinaciju sa ovog tržišta, te je vrlo važno raditi na unapređenju avio povezanosti. Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, tokom 2023. godine smo imali oko 95 hiljada dolazaka sa ovog tržišta, što je 117% više u odnosu na 2022. godinu, te rast od 137% u odnosu na 2019. godinu", poručili su iz NTO CG.

Kao jedan od najvažnijih lučkih gradova Mediterana, Izmir je kroz istoriju bio privredni i kulturni centar. Danas ima multikulturalni karakter u kojem se prepliću Istok i Zapad, Evropa, Afrika i Azija. Obala Izmira obrubljena je prekrasnim plažama idealnim za uživanje i opuštanje, zbog čega privlači pažnju turista širom svijeta.

Air Montenegro otvorio liniju Tivat-Izmir

Pregled posljednjih vijesti