Rezervacije

Moj nalog
više opcija
zatvori
Rezervacije
Povratno putovanje
Jedan smjer
+
Odrasli
>12 god.
+
Djeca
2-11 god.
+
Bebe
<2 god.
Broj putnika 1
Pronađite hotelski smještaj koji Vam odgovara
Booking.com

Prijavite se za let putem interneta od 48 sati do 2 sata prije polijetanja. Web check-in je trenutno dostupan samo za letove iz Podgorice i Tivta.
Detaljnije o opštim uslovima putovanja za destinaciju ka kojoj putujete možete pogledati ovdje.

Izvršni direktor "ToMontenegra" podnio zahtjev za sporazumni raskid ugovora

22. februar 2022.

Izvršni direktor nacionalne avio-kompanije "ToMontenegro" Predrag Todorović podnio je 21.02.2022. Odboru direktora i Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjev za sporazumni raskid ugovora.

Kao obrazloženje, Todorović navodi da je podnio Zahtjev isključivo iz ličnih razloga, uz predlog da na osnovu člana 19 ugovora o radu, otkazni rok bude 38 kalendarskih dana, tačnije do 31.03.2022. On se odrekao svih prava ugovora u preostalom trajanju od tri godine, kao i prava na otpremninu, predlažući da se do isteka otkaznog roka 31.03.2022. godine izmire obaveze po ugovoru o radu do tog datuma.

Predrag Todorović je na funkciji izvršnog direktora crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika od februara prošle godine, kada je i osnovana kompanija "ToMontenegro" d.o.o. Za proteklih godinu dana, tokom kojih je stručno i savjesno obavljao ovu funkciju, rad kompanije bio je usmjeren na racionalno i efikasno poslovanje, sa ciljem da se "ToMontenegro" d.o.o. (komercijalni naziv AirMontenegro) razvija dugoročno u održivu kompaniju i prepoznatljiv nacionalni brend. Todorović je u obrazloženju podsjetio da je kompanija formirana u jeku pandemije, u izazovnom i neizvjesnom poslovnom ambijentu, ali i da je i pored brojnih opstrukcija i poteškoća u poslovanju od samog starta, uspjela da u rekordnom roku oformi tim profesionalaca, obavi sve tehničke pripreme flote i počne sa letovima svega nekoliko mjeseci nakon osnivanja. On je naveo i da je za samo godinu dana kompanija uspjela da: "Kupi dva vazduhoplova Embraer 195LR reg.oznaka 4O-AOA i 4O-AOB i vrati ih u tehnički ispravno stanje, dobije potpuno novu licencu za obavljanje komercijalnog vazdušnog prevoza putnika i roba (AOC na ime "ToMontenegro" d.o.o.), kao i operativnu licencu i licencu za linijsko održavanje vazduhoplova (Part 145), osposobi tehničku bazu za održavanje vazduhoplova, uspostavi potpuno novi distributivni sistem i e-commerce za distribuciju, prodaju i menadžment karata (uključujući novi PSS i pristup GDS-ovima), napravi novu komercijalnu strategiju i praćenje KPI po najvišim industrijskim standardima, dobije novi ICAO kod. Uskoro će dobiti i IATA kod, brendirana oba aviona, u toku su pripreme za IOSA sertifikaciju i druge aktivnosti na dodatnom unapređenju poslovanja". Naglasio je i da je kompanija obezbijedila da 90% zaposlenih čine bivši radnici prethodne državne avio-kompanije, čime je, kako je dodao, "potvrđen društveno odgovorni pristup, zapošljavanje bez nepotizma i isključivo na osnovu znanja i iskustva".

Nakon podnešenog Zahtjeva, članovi borda direktora "ToMontenegro" d.o.o. naveli su da se od samog starta kompanija u kontinuitetu uspješno i brzo prilagođavala prilikama u avio-industriji, neizvjesnoj situaciji na tržištu, kao i da su, pored brojnih otežavajućih okolnosti, do sada postignuti značajni rezultati. Ističu i da je Todorović svoju funkciju obavljao temeljno, profesionalno i sa velikom posvećenošću.

Todorović se u obrazloženju zahvalio na saradnji svima koji su učinili da "Air Montenegro" uspostavi svoje poslovanje, a prije svega Ministarstvu kapitalnih investicija, Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Ministarstvu ekonomskog razvoja, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, Aerodromima Crne Gore i svim ostalim institucijama i pojedincima, bez čije podrške, kako je istakao, formiranje nove državne avio-kompanije ne bi bilo moguće.

Pregled posljednjih vijesti